Καλώς Ήρθατε

Καλώς ήρθατε στην επίσημη σελίδα του 2ου Δημοτικού Σχολείο Καλαμπακίου. Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε για όλα τα θέματα εκπαιδευτικού χαρακτήρα αλλά και για τις δράσεις του σχολείου μας.

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

''Smart choices for a healthy lifestyle''

Outdoor games-Παιχνίδια στην αυλή του σχολείου

Περιγραφή των μαθητών του ΣΤ1 και ΣΤ2 

👍👍👍👍

Βοηθοί: Άξιος Κεφαλάς (ΤΠΕ) , Πασχαλία Μπόσκου (ΖΕΠ)

Υλοποίηση: Σίμος Ασημάκης , Θανάσης Μουλιστάνος (ΦΑ)

Τζαμί

Ομάδες: 2 ομάδες παιδιών, κάθε ομάδα πρέπει να έχει τον ίδιο αριθμό παιδιών

Υλικά: 1 μπάλα, το λιγότερο 5 κεραμίδια ή πέτρες

Πώς παίζεται: Αρχικά στήνουμε τα κεραμίδια το ένα πάνω στο άλλο και οι ομάδες απομακρύνονται το λιγότερο 5 μέτρα. Τα παιδιά της κάθε ομάδας μπαίνουν σε μια σειρά. Οι δύο ομάδες αποφασίζουν τυχαία για το ποια ομάδα θα πάρει την μπάλα για να ξεκινήσει να ρίχνει βολές στα κεραμίδια. Οι ομάδες ρίχνουν εναλλάξ. Όποια ομάδα καταφέρει να ρίξει τα κεραμίδια, τρέχει γρήγορα να τα ξαναστήσει και πρέπει να πει τη λέξη «Τζαμί» για να κερδίσει. Όσο η ομάδα αυτή προσπαθεί να τα στήσει, η αντίπαλη ομάδα με την μπάλα προσπαθεί να πετύχει τους παίκτες που στήνουν τα κεραμίδια πριν πούνε «Τζαμί». Εάν τα παιδιά που έχουν την μπάλα πετύχουν να «κάψουν» όλα τα παιδιά της αντίπαλης ομάδας χωρίς η άλλη ομάδα να έχει στήσει τα κεραμίδια, η ομάδα αυτή κερδίζει, όμως εάν τα παιδιά που πρέπει να στήσουν τα κεραμίδια, τελικά τα στήσουν χωρίς να καούν, τότε κερδίζει αυτή η ομάδα.

Αμπάριζα

Ομάδες: 2 ομάδες με ίσο αριθμό παιδιών

Υλικά: 2 μεγάλους κώνους, 20 μικρούς κώνους ή σχοινί (για να ξεχωρίσουμε τον χώρο των ομάδων) και 2 στεφάνια για φυλακή.

Πώς παίζεται: Αρχικά χωρίζουμε τον χώρο στη μέση και κάθε ομάδα μπαίνει στην πλευρά της. Στο κέντρο της εξωτερικής άκρης κάθε πλευράς βάζουμε έναν κώνο μέσα σε ένα στεφάνι. Σε μία από τις γωνίες βάζουμε και ένα στεφάνι μόνο που το ονομάζουμε «φυλακή». Σκοπός κάθε ομάδας είναι να περάσει στην πλευρά της αντίπαλης και ένας παίκτης να ρίξει τον κώνο που βρίσκεται μέσα στο στεφάνι και να φωνάξει «Αμπάριζα» για να κερδίσουν μία νίκη (το παιχνίδι τελειώνει σε όσες νίκες αποφασίσουν οι παίκτες). Αν κάποιος πιάσει τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας, πηγαίνουν στην «φυλακή» .



https://www.youtube.com/watch?v=OMvgLc_w-s4